Posted on

Hogyan segít az agykontroll a fogyásban?

Azt látod a tükörben, amire vágysz? Reggelente jól megnézzük magunkat, és ha eltér a látvány, csüggedünk. Sokan próbálkoznak ’tuti’ fogyókúrákkal, böjtökkel, porokkal és levekkel. Minden ismerősöm, aki a fentiektől fogyott később vissza is hízott. Pedig a fogyás nem ördögtől való dolog. Az agykontrolltanfolyam 2. napján foglalkozunk a fogyáskontroll módszerével. A hallgatóink ezt követően már a 2 hétvégére beszámolnak fogyási eredményeikről.


Farkasné Erzsi budapesti agykontrolltanfolyamot végzett társunk több tíz kilótól szabadult meg a fogyáskontroll módszerével. Az elmefejlesztéssel csodás eredményeket produkálhatsz Te is. Ha le szeretnél fogyni először nézd meg, hogy az életmódodon hogyan érdemes változtatnod. Az esti nasizás és az ülőmunka nem tesz jót a kilóknak. A jó formához egészséges étkezésre és sok mozgásra van szükség. A gond csak az, hogy nehezen vesszük rá magunkat az edzésre és úgy egyáltalán a jó új szokások kialakítására. Pedig a hosszú távú sikert ezek hozzák meg. 

Domján Andrea agykontrolloktató egy youtube videóban elmeséli fogyását és mindazt, amit tett érte.

Az agykontroll képzésen arra helyezzük a hangsúlyt, hogy az egészséges életmód új szokásait alakítsuk ki. Mindezt persze akaratérő és kínlódás nélkül. Egy 30 napos módszert tanítunk, amivel agyunkat megtanítjuk új szokásainkra és az elérni kívánt súlyra. Innentől kezdve gyerekjáték a dolgunk, hiszen csak napi 2-3 perc célzott relaxációs gyakorlatot kell elvégezzünk. 

A 30. nap végére agyunk megtanulja az új szokásokat és elkezdünk erőt érezni magunkban, hogy mozogjunk és egészségesen táplálkozzunk. Se kínlódás, se lemondás csak öröm, hogy ma is teszek a jó alakért.

Az elmefejlesztés –és a fogyás- mindenkinek elérhető, gyere el agykontrolltanfolyamunk valamelyikére és tanuld meg a hatásos és hatékony módszert!

Tujd meg többet az agykontrollról!

Posted on

10 tipp hogyan segít az agykontroll a tanulásban és memóriafejlesztésben

Nagyon jó érzés sikeresen vizsgázni. Mindig is örömömet leltem abban, hogy a fejemben kavarog a ’tudás’. A sok információt azonban meg is kell tanulni, ebben volt hatalmas segítségemre az agykontroll.

Az Agykontroll egy tudományosan megalapozott és kipróbált önfejlesztő módszer. Praktikus problémamegoldó technikákat tartalmaz, alapjai a relaxáció és gondolkodásunk alapvető törvényei. Stresszkezelésre és elmefejlesztésre találták ki. Arra való, hogy könnyebben oldjuk meg a hétköznapok problémáit, emberileg fejlődjünk és jól érezzük magunkat az életben.

Az agykontrolltanfolyam elvégzéséig hagyományos módon tanultam. Megpróbáltam mindent bemagolni. Nem is ment túl jól és nem is leltem örömöm a tanulásban. Aztán a 4 napos elmefejlesztés képzés után megtörtént a csoda! Fele annyi idő alatt és élvezetes tanulással ötösre szigorlatoztam. 

Néhány trükköt összegyűjtöttem, hogy  Neked is öröm legyen tanulni és vizsgázni:

1. A tanulás előtt gondolj arra, hogy milyen elégedett leszel a jó érdemjegytől.
Vagyis nézd a tanulás jó oldalát. A megszerzett tudás hasznodra válik. Ahhoz, hogy elvégezd az iskolát ezt a vizsgát is teljesítheted.

2. Oszd be jól az időd.
A legtöbben az utolsó este állnak neki a felkészülésnek. Az agyadnak a tanulás után 2 dologra van szüksége az eredményes vizsgázáshoz: kiadós alvásra és kb. 24 órára. Vagyis időre, hogy a memórianyomokat és az információk közötti összefüggéseket kialakítsa. Időben, napokkal a vizsga előtt állj neki tanulni.

3. Mondd ki magadban: remek a memóriám, jól vág az eszem.
A pozitív állítások bizonyítottan hatnak testi működésünkre. Néhány jól megválasztott mondat kimondásával ’tanulási üzemmódba’ kapcsolhatod agyad. Az agykontrolltanfolyamon részletesen foglalkozunk ezzel a témával.

4. Igyál sok tiszta vizet.
Tudod a szervezetünk nagy része vízből áll. Pár százalék folyadékveszteségtől romlik a koncentrációd. Hanyagold a cukros üdítőket. Maradj friss tanulás közben és igyál sok tiszta vizet. 

5. Kalandozz el célzottan.
Érezted már, hogy olvasás közben elkalandozol? Előtted a könyv és Te fejben már távol jársz…☺
A nehéz, sok adatot és fogalmat tanulók bátran elképzelhetik, hogy ők az előadók. Ha például római jogot tanulsz képzeld el, hogy tógában állsz Rómában és ismerteted a jog alapvetéseit. Ha adószabályokat tanulsz képzeld el, hogy leendő ügyfelednek elmondod mindazt, amit épp tanulnod kell. 

6. Használd képzeleted
Ha valami nehezen ragad meg a fejedben ez a tipp Neked szól! Hunyd le szemed pár másodpercre és képzeld el, amit tanulsz. Nyelvtanulásnál becsukott szemmel gondolj a megjegyzendő szóra és mondd ki magadban idegen nyelven és magyarul is. Próbáld ki! Több nyelvtanárt ismerek, aki már csak így tanítja az idegen szavakat.

7. Fejleszd memóriádat

Ha sok dolgot kell egyszerre megjegyezned, különösen adatok esetén lesz szükséged a jó memóriára. A memória világbajnok több ezer dolgot tud megjegyezni. Az elmefejlesztés képzésen elsajátítjuk a ’memóriafogas’ nevű játékot. A memóriafogasokkal évszámokat, kódokat, adatokat vagy bevásárló listát is könnyűszerrel jegyezhetsz meg. 

8. Tarts szüneteket 
Biztosan érezted már, hogy tanulás közben rád tör a fáradtság. Félóránként szellőztess, állj fel és tarts pár perc szünetet. A koncentrációnk véges, szükség van időnként a felfrissülésre.

9. Mozgasd át magad.
Ma már számtalan magyar iskolában találkozni gyerekeket tornáztató matematika vagy fizika tanárokkal. Az ún. keresztező mozgások segítik az agyféltekéink összehangolt működését. Állj fel és érintsd a jobb tenyereddel a bal térded. Aztán a bal kézzel a jobb térded. Ismételd meg a mozdulatot párszor. Az agykontroll képzésen minden előadásrészen tartunk ilyen frissítőket. 

10. Lazíts
Tanulás és vizsgázás előtt csukd be a szemed, lazítsd el a tested és számolj vissza 20-tól 1-ig. Ha már nyugodtnak érzed magad képzeld el örömmel, hogy jól sikerül a vizsga. Képzeld el, hogy gratulálnak tanáraid. Ezzel a képzeletjátékkal tanítjuk meg agyunknak, hogy mit várunk el tőle.

Konkrét tanulást segítő trükköt és memóriafejlesztést is tanulhatsz az agykontrolltanfolyamon. Gyere el agykontrolltanfolyamunk valamelyikére és tegyél egy lépést azért, hogy fejlődj!

Sok sikert és eredményes vizsgázást kívánok!

Posted on

Agykontroll – használd ki az elmédben lévő lehetőségeket

Szeretnéd magad jobban érezni a hétköznapokban? A siker és a boldogság nem elérhetetlen, ha kihasználod az elmédben rejlő lehetőségeket.

Az agykontroll  egy stresszkezelő és elmefejlesztő módszer, ami segít kiaknázni a bennünk rejlő képességeket. Konkrét tudást ad arról, hogyan befolyásoljuk életünket pozitív irányba. Egyszerű technikákat tanít, melyek segítik a jó döntéshozatalt, a hatékony vizsgázást és tanulást, célok elérését, az önbizalom növelését, az intuitív gondolkodást. 

A 4 napos képzésen megtanítunk lazítani, lenyugodni. Relaxáció sorozaton keresztül hatunk testünkre és idegrendszerünkre. Pozitív állításokon keresztül befolyásoljuk gondolkodásmódunkat. 

Biztosan Te is hallottad már, hogy minden fejben dől el. Valóban. Nagy hatással van életünkre, hogy mit gondolunk magunkról és körülményeinkről. Tudod félig üres a pohár vagy még félig tele van! 😉 Egészséges optimista hozzáállást alakítunk ki és uraljunk gondolatainkat. 

A legtöbb kezdő hallgató arról panaszkodik, hogy kavarognak a fejében a gondolatok. Többnyire ugyanazok a visszatérő rossz gondolatok. Ahhoz, hogy használni tudjuk gondolataink teremtő erejét meg kell tanuljuk az önuralmat, az önmagunkra való odafigyelést. Az agykontroll tulajdonképpen önkontroll. Annak megtapasztalása, hogy amit gyakran gondolok az valósággá válik.

Ha most körbenézel és azt gondolod, hogy az életed nem ’habos torta’, akkor még tenned kell azért, hogy az életed átalakuljon. Az agykontroll praktikus, kipróbált tudást, megoldáscentrikus hozzáállást és kézzelfogható technikákat ad. Amit neked kell hozzátenned az a figyelem és a gyakorlás. 

A legtöbb hallgatónk már a képzésen beszámol testi-lelki állapotában történő pozitív változásról. A legnagyobb öröm, hogy ezt önmaguknak köszönhetik. Az életteli, dinamikus és vidám agykontroll képzésen számtalan megtörtént esetet mutatunk be. Konkrét problémák gyors és hatékony megoldását tanítjuk meg.

Ha a kiutat keresed, ha jobban szeretnéd csinálni: a tanfolyamon a helyed! 

Az agykontrollt már 117 országban oktatják. Magyarországon 1990 óta közel 300.000 felnőtt és gyermek végezte el a kurzust. A négynapos tanfolyamon a résztvevők megismerik az elme működésének néhány kulcsfontosságú alaptörvényét, valamint egyszerű mentális technikákat tanulnak meg, hogy problémáikat hatékonyabban tudják megoldani. A könnyen elsajátítható, tudományosan megalapozott technika csomag. Nincs köze valláshoz, világnézethez, 14 éves kor felett bárki elsajátíthatja. 

Mi mindent tanulunk meg?

 • alvászavar elmulasztása,
 • fájdalmak csillapítása (migrén elmulasztása),
 • jobb koncentráció,
 • felfrissülés,
 • hatékony, jókedvű tanulás és vizsgázás,
 • memóriafejlesztés,
 • önbizalomnövelés,
 • célok elérése,
 • az intuíció és az empátia fejlesztése,
 • a siker összetevőinek megismerése,
 • öngyógyító erőnk kihasználása,
 • stressz levezetése,
 • álmaink kreatívitásának hasznosîtása,
 • pozitív gondolkodás kialakítása,
 • lelki problémáink föloldása (pl. megbocsátó meditáció), 

Gyere el agykontrolltanfolyamunk valamelyikére és tegyél egy lépést azért, hogy fejlődj!