Tanfolyami tematika

Felejthetetlen élményre hívunk!

Fedezd fel és használd ki az elmédben rejlő lehetőségeket. A négynapos tanfolyamon relaxációs gyakorlatokon keresztül segítünk elsajátítani az alábbi mentális technikákat:

1. nap

A lényeggel foglalkozunk. Mi a kapcsolat gondolkodásunk és életünk között? Hogyan tudok egyszerűen és gyorsan segíteni hétköznapi gondjaimon? Remek hangulatot teremtünk és megalapozzuk a 4 napnyi közös fejlődést.

Relaxáció

Megismerkedünk a relaxáció előnyeivel. Célunk, hogy már az első nap végén ki-ki úgy menjen haza, hogy önállóan képes lelkileg és testileg ellazulni. A stressz levezetésének a relaxáció az egyik legjobb módja, már az első napon érzékelhető lesz a pozitív változás, a nyugalom a hallgatókban. Az agy és az elme működésének alapvető szabályait is megtanuljuk.

Jobb- és bal agyfélteke

A jobb és bal agyfélteke működésével is foglalkozunk, sőt agyfélteke-tornát is tartunk. A gondolatainkra és szavainkra való odafigyelés nagy hangsúlyt kap az első napon, mert mint tudjuk: „Fejben dől el minden”. Hogyan? A képzésen ez is kiderül.
Szeretsz pozitív, nyitott emberekkel együtt lenni? Válj Te is pozitívan gondolkodó emberré! Legyél tudatos, reálisan mérlegelő és közben optimista.

Azonnal használható, praktikus technikákkal zárul a képzés első napja

- megtanuljuk az alvászavar megszüntetését, a magunktól való, jókedvű, időzített ébredést,
- a napközbeni felfrissülést, a feszültségből eredő fejfájások és a migrénes fejfájás elmulasztásának egy bevált technikáját,
- sőt még azt is elsajátítjuk, hogyan tudunk kommunikálni és segíteni szeretteinknek, barátainknak ellazult állapotban az ún. szubjektív üzenetküldés technikájával,
- az első napon az intuíció fejlesztést is elkezdjük.

2. nap

A 2. napra sokkal lelkesebben érkeznek hallgatóink, hiszen kézzelfogható sikereket értek már el az 1. nap után!

Memóriafejlesztés

A délelőtt folyamán jelentős mértékű képzelet- és memóriafejlesztéssel kezdünk. Ha már remek a memóriánk, itt az idő a hatékony tanulás, nyugodt vizsgázás és napközbeni koncentrált, nyugodt helyzetmegoldás képességének megtanulásához. Tanulóknak, szüleiknek és tanároknak kifejezetten hasznosak lesznek ezek a technikák. A képzés pedagógusoknak akkreditált (47 kreditpont).

Célok elérése

Az egyik várva-várt technika, amely a célok elérését segíti, még csak most következik. Konkrét célokat fogalmazunk meg, átvesszük a célok elérésének alapvető lépéseit és nekiállunk egy kiválasztott célt valóra váltani!

Fájdalomcsillapító technikák

A délutáni előadásokban újabb fájdalomcsillapító technikák következnek. Célunk, hogy baleseti sérülés esetén képes legyél magadnak vérzést és fájdalmat csillapítani, vagy akár teljesen elmulasztani.

Ellazulás

Egyszersmind megtanulunk egy újfajta lazító technikát is, ami remek koncentrációjavító gyakorlat is egyben.

Döntéshozatali technika

Következő – mindenkit érintő – témánk a döntéshozatal. Konkrét technikákat tanulsz, hogy választ találj életed fontos kérdéseire.

Megválni a káros szokásoktól

Káros szokásaink erőlködés nélküli megváltoztatása és a jó, új szokások kialakítása a 2. nap utolsó lépése. Könnyűszerrel le fogsz tudni szokni a dohányzásról, túlevésről, rendetlenségről, alkoholról és egyéb függőségeidről. Mire vársz?

3. nap

A képzés 2. hétvégéje nem mindennapi felfedezésre hív.

A tanfolyam 3. napján folytatjuk a képzelődő tehetség, a vizualizáció, az intuíció fejlesztését. Mindehhez egy speciális, 6 részes relaxációs gyakorlatot hívunk segítségül. Ennek a napnak a végére képes leszel ellazult állapotban nagymértékben hatni tárgyakra, növényekre, állatokra és saját magadra. Persze nem tárgyakat fogunk reptetni, inkább arra helyezzük a hangsúlyt, hogy ki tudd találni, hogy mi lehet a hiba oka, ha valami elromlik, vagy hogy megtaníts valamit kedvencednek, ami eddig nem ment. Tulajdonképpen a körülöttünk lévő világra tanulunk figyelni, ráhangolódni és hatni. Mindezt tudományos vizsgálatokkal támasztjuk alá és izgalmas, valódi példákkal színesítjük. Célunk, hogy a hétköznapokban alkalmazható praktikus tudást kapj.
A nap lezárásaként megtanulunk egy gyorsan alkalmazható remek technikát. Ez a technikánk segíteni fog, hogy testedre és lelkedre pozitívan hass. Az önismeret és az önbizalom növelésének kiemelkedően jó módszerét ismerheted meg.

4. nap

A képzés záró, 4. napján folytatjuk az intuíció fejlesztését.

Betegségek lelki okainak feltárása

A nap indító témája a holisztikus egészségszemlélet kialakítása. Betegségeink lelki okainak feltárását érdemes mindenkinek megtanulni, hiszen betegségeink 80-90%-a tudati, lelki eredetű. Vagyis a legtöbb káros elváltozást az életünkben mi okozzuk magunknak, így mi tudjuk azt a legjobban helyreállítani is.
Számtalan gyakorlati példán keresztül mutatjuk be, hogy milyen bevált mentális technikákat használhatsz gyógyulásod és életed pozitív formálása érdekében. Képzéseinkre rendszeresen jönnek orvosok is, sőt a képzés természetgyógyászoknak akkreditált is (16 kreditpont).

Intuíciófejlesztés

Az intuíciófejlesztés következő lépése az emberekre való ráérző képesség növelése. Azt is megtanulod, hogyan tudsz szeretteiden és barátaidon segíteni, ha szükség lesz rá. Az intuíció fejlesztés záró lépéseként megtanulod, hogyan „szól” belső hangod. Megérzései mindenkinek vannak, például amikor csörög a telefonod, és szinte érzed, hogy ki hív. Fontos megtapasztalni, hogy milyen az, amikor helyes a megérzésed. Egy páros gyakorlaton keresztül lehetőséged lesz erre is.

A tanfolyam zárásaként lelki útravalót adunk. Szeretnénk úgy útra engedni, hogy képes legyél magadnak és másoknak is megbocsátani. Ez segíteni fog, hogy a jelen pillanat örömére tudj figyelni és a tanfolyam vége egy új, pozitív élet kezdete legyen. Megbocsátó relaxációval zárul a tanfolyam.

Felejthetetlen élményre hívunk!

Hallgatóinkon a 4 nap alatt döbbenetes pozitív változást tapasztalunk. Ezt ki-ki maga éri el. A módszer nem varázslat és nem hitkérdésen múlik. Inkább azon, hogy hajlandóak vagyunk-e felismerni a felelősséget és lehetőséget, amit az élet ró ránk. A legtöbb technika és magyarázat rendkívül egyszerű és logikus. Gyakran mondják hallgatóink, hogy ezt én már mind tudtam, csak nem tudtam használni. Vendégeink a saját hozott ügyeikkel foglalkoznak önállóan, egyszerű feladatokon keresztül, úgy hogy egy inspiráló és barátságos hangulatú csapat tagjaivá válnak.