Agykontroll

Az Agykontroll egy tudományosan megalapozott és kipróbált önfejlesztő módszer. Praktikus problémamegoldó technikákat tartalmaz, alapjai a relaxáció és gondolkodásunk alapvető törvényei. Leghatékonyabban a négynapos tanfolyamon sajátítható el.

Mi az agykontroll?

Álmodoztál-e már arról, hogy csodás életet élsz? Sikereket érsz el, utazol, mások szeretettel fordulnak feléd? Mindannyiunkban természetes módon él a vágy, hogy teljes életet éljünk. Számtalan módszer nyújt elérhető segítséget, hogy vágyainkban kiteljesedjünk. Az agykontroll ezen módszerek közül Magyarországon 1990 érhető óta el, több mint 200 000 végzett hallgató bizonyítja eredményességét.

A szegény és a gazdag, a sikertelen és a sikeres ember közötti különbség rendkívül csekély. Jó hír, hogy a legtöbb gazdag ember valaha szegényen született. Vagyis meg lehet tanulni annak a módját, hogy életünket jobbá formáljuk. Az agykontroll ehhez ad kézzelfogható tudást és módszert!

A standfordi egyetem kutatói szerint elménk adta képességeinknek csupán mintegy 2%-át használjuk ki. A Silva-féle agykontroll egy tudományosan megalapozott, egyszerű és könnyen elsajátítható önfejlesztő módszer. Lehetővé teszi, hogy ennél lényegesen nagyobb mértékben használjuk ki eredendő képességeinket és így sikeresebben oldjuk meg feladatainkat. Egyik fontos eszköze a relaxáció vagyis a lazítás, ami egyúttal a bizonyítottan megbetegítő hatású stresszt is levezeti. Egyetemi kísérletben bizonyították, hogy aki rendszeresen lazít az agykapacitásának 6-8%-át is felhasználja egy-egy feladat megoldása során, szemben az átlagember által használt 1-2 %-nak.

Mire jó az agykontroll?

Az agykontrolltanfolyamon az elme és a gondolkodás alapvető törvényszerűségeit is megtanuljuk. Valódi emberi sikereken keresztül sajátítunk el konkrét mentális technikákat, amelyek az alábbiakra is használhatók:

EREDMÉNYESEBB PROBLÉMAMEGOLDÁS

A legsikeresebb emberek a legjobb problémamegoldók. Az agykontroll segíti agyunk jobb kihasználását, a kreatív megoldások felfedezését.

MEMÓRIA-FEJLESZTÉS ÉS GYORSABB TANULÁS

Pörgesd fel az agyad! Tanulj meg hatékonyan tanulni és villámgyorsan memorizálni! A tanulási technikánkkal fele annyi idő is elég lesz, mint korábban. Vizsgázz magabiztosan és eredményesen! Játékos memóriafejlesztő technikánk segítségével öröm lesz megjegyezned a pin kódot, adatot vagy telefonszámot.

HATÉKONYABB STRESSZKEZELÉS

Rohanás, zűr és feszültség tölti ki az életed? A relaxáció megnyugtató hatását már a tanfolyamon érezni fogod. Lazíts velünk! A legtöbb hallgatónk már a képzés második napján beszámol róla, hogy sokkal nyugodtabb és elfogadóbb.

ROSSZ SZOKÁSOK MEGVÁLTOZTATÁSA

Akaraterő nélkül is lehetséges a káros szenvedélyek leküzdése. A rossz szokások – dohányzás, rendetlenség és túlsúly – helyett alakíts ki életre szóló egészséges szokásokat. A szokáskontroll annyira eredményes, hogy az azt kipróbáló hallgatóink már a tanfolyam második hétvégéjére beszámolnak sikereikről.

SZERVEZET ÖNGYÓGYÍTÓ EREJÉNEK MOZGÓSÍTÁSA

A hagyományos orvosi kezelést remekül egészítik ki az agykontroll öngyógyító technikái. Egészséged helyreállításához könnyen elvégezhető, hatásos gyakorlatokat tanulsz. A fájdalomcsillapítástól, a mozgásszervi nehézségeken át a daganatos betegségekig számtalan sikertörténet bizonyítja a gyógyulást segítő technikák eredményességét.

ALVÁSZAVAR MEGSZÜNTETÉSE

A pihentető, nyugodt alvás mindenkinek jár. A tanfolyam első napján megtanítjuk az alvászavar elmulasztását. Légy kipihent és energikus a mindennapokban! Ha kipróbálod, gyógyszer helyett kellemes lazító gyakorlattal fogod magad esténként elaltatni.

Amiben még segít:

Hogyan lehet megtanulni az agykontrollt?

Négynapos agykontroll tanfolyamon a legkönnyebb elsajátítani, bár hosszabb idő alatt , alapszinten könyvből is megtanulható. A képzésen nyugodt környezetben, jól felépített tematikával és egy erre a célra készült relaxáció sorozaton keresztül tanulhatod meg. A tréningen ráadásul hozzád hasonló, fejlődésre vágyó, inspiráló emberekkel lehetsz együtt.

Ki tudja elsajátítani és sikerrel alkalmazni az agykontrollt?

Mindenki, aki követi az egyszerű útmutatást, és gyakorol. Egyes technikák azonnal alkalmazhatók. Más technikák esetén némi időre van szükség, amíg tökéletesen mennek. Hallgatóinkat 14 éves kortól várjuk. Előképzettség nem szükséges. Csak egy jó döntés kell, hogy elgyere.

Hogyan jött létre a módszer?

José Silva, egy mexikói származású, Texasban élő férfi fejlesztette ki, sokéves kutatással. José 1944-ben kezdte vizsgálni az elme kihasználatlan lehetőségeit. Tíz gyermeke van és rajtuk akart segíteni, hogy jobban menjen a tanulás. Ezt a célt el is érte, ám menet közben kiderült, hogy megfelelő módszerrel – ennél sokkal többre is képesek vagyunk.

José sikeres elektroműszerészként elektromos szempontból kezdte vizsgálni a az emberi agyat. Elektroencefalográfjával (EEG) vizsgálta gyermekei agyhullámait, és ezernyi szakkönyvet böngészett át. Mivel szendergéskor, tehát ébrenlét és alvás határán mérhető a legerősebb agyi elektromos tevékenység – ekkor észlelhetők főleg az úgynevezett alfa hullámok , José úgy okoskodott, hogy ilyen állapotban kellene a gyerekeknek tanulni.

Hosszú kísérletezéssel végül kialakított egy olyan irányított meditációs módszert, ami lehetővé tette a kellően mély relaxációt, mégis meghagyta a következetes gondolkodás képességét. A kezdeti tanulási technikák után José egy olyan ,,technika csomagot” állított össze, ami hatásos választ ad az életünkben felmerülő legtöbb problémára. Aktívan foglalkozott a mindannyiunkban élő pszichikus képességek (hatodik érzék) fejlesztésével is.

A kezdeti egyéni képzés után 1966-ban megtartotta az első csoportos kurzusát, s kiderült, hogy a módszer remekül oktatható egyszerre több embernek is. A Silva-féle módszer elindult hódító útjára. A családot segíteni akarásból a „nagy családot”, az egész emberiséget előbbre vivő, gyakorlatias és pozitív szemléletű módszer kerekedett ki. A „nyugati világ jógája”, ahogy manapság sokan titulálják ezt az aktív, problémamegoldó meditációs metódust. Ma már száznál is több országban tartanak ilyen négynapos Agykontroll tanfolyamot, s számtalan szakember vallja, hogy egyszerűsége ellenére a legjobb és leggyorsabban elsajátítható önsegítő módszer, amivel élete során találkozott.

Számos kontrollált tudományos kísérletet is végeztek az elmúlt években, amelyek egybehangzóan bizonyították a Silva-féle módszer rendkívüli hatásait, és a tudományos közvélemény számára is „szalonképessé” tették a metódust. Több közismert módszer „nőtt ki” az Agykontrollból, így elsősorban a daganatos betegek gyógyítására alkalmazott Simonton-technika.

Mi a relaxáció és miért érdemes megtanulni relaxálni az agykontrollhoz?

Az alvás és ébrenlét mellett létezik egy harmadik fontos élettani állapot, az ellazult – idegen szóval relaxált – állapot. Vizsgálatok szerint ilyenkor csupa pozitív változás jelentkezik testünkben:

Relaxálni bárki tud. Elalvás és ébredés közben is átélünk hasonló állapotot. Csakhogy ennek fenntartását gyakorlással, a tanfolyamon keresztül lehet elérni.

A relaxáció a stressz egyetlen természetes ellenszere, márpedig a feszültség, a stressz egészségünk legfőbb ellensége. Mérések szerint 20 perc relaxálás körülbelül annyi stresszt vezet le szervezetünkből, mint 3 óra alvás! Az agykontroll tanfolyamon 4 napon keresztül tanuljuk és gyakoroljuk a relaxációt.

Az agyunk egy számítógép?
Hogyan programozzuk?

Az agy természetesen több, mint gép. Azonban hasonlóan egy számítógéphez, tanult és velünk született programok futnak benne. Talán észrevetted már, hogy gyakran ugyanazon gondolkodsz ébredéskor, mint amiről elalváskor. A gondolatok ismétlődése egy agyi törvényszerűség. A gondolataink nagy mértékben befolyásolják életünket. Aki például szegény, az többnyire azon gondolkodik, hogy nincs pénze, vagy nem futja ételre… A gazdag pedig inkább azon, hogyan keressen több pénzt. Amit elhiszel, amit gondolsz, azzal mélyen azonosulsz. A ma élő gazdagok zöme szegényen született. Megtanulták a gondolataikra való odafigyelést, amivel  kitartó munka után  ma bőségben élhetnek. Elménk tudatalatti része automatikusan és meghatározóan irányítja életünket. Minden ismétlődő gondolat egy program, ami hatással van testünkre, életünkre.

Az agykontroll tanfolyamon megtanuljuk gondolkodásunk törvényszerűségeit. Sőt azt is, hogyan érjünk el minőségibb gondolkodást és ezen keresztül minőségi életet is.

Sikertörténetek

Hogyan zajlik egy agykontrolltanfolyam?

Hogyan zajlik
egy agykontroll-
tanfolyam?

Az előadások frontális jellegűek, vagyis a hallgatók egyszerű és egyéni feladatokat kapnak. Figyelnek, jegyzetelnek és részt vesznek a soron következő relaxációs gyakorlatban, melyet az oktatójuk  előzetes ismertetés után  felolvas. Az előadásokat frissítő, hangulatkeltő mozgással dobjuk fel. Napi 6 kb 1-1,5 órás előadást tartunk. Délelőtt, ebédidőben és délután is tartunk szüneteket. A tanfolyamot szervező csapat minden felmerülő kérdésben segíteni szokott. A lényeg persze a remek hangulat. Hamar oldottá és nyitottá válunk. Így is lehet, sőt szerintünk csak így érdemes tanulni.

Miért 4 napos a tanfolyam?

A legtöbb érdeklődő elcsodálkozik azon, hogy mennyi mindent kínálunk. Belefér ez 4 napba? - teszik fel a kérdést. Igen! A relaxáció útján történő tanulás sokkal eredményesebb készség szintű elsajátítást tesz lehetővé. Két hétvégés a képzés, mert a tananyag, az előadások egymásra épülnek. Az első hétvége után a hallgatóknak egy egész hetük van gyakorolni és próbálkozni. Ha valamiben bizonytalanok segítséget kapnak az oktatótól. Az első hétvégén több alapvető, egyszerű technikát tanulunk meg. A másodikon intuíció, képzelet és érzékszervi fejlesztésen dolgozunk, majd elsajátítunk egy átfogó technikát, amely elmélyültebb relaxációt, kreatívabb gondolkodást tesz lehetővé.

Mit tanulunk a 4 nap alatt?

A fent felsorolt technikáknál sokkal többet nyújt az agykontrolltanfolyam. Informatív előadások, izgalmas tudományos háttér. Színes és életszerű magyarázatok sok-sok gyakorlattal. A készségszintű tudás átadására törekszünk. Vagyis arra, hogy a résztvevő a tanfolyam végére minden technikát eredményesen tudjon használni. Mindezeken túl felejthetetlen élmény a búcsú meditációnk, amely segíti a régi sérelmek elengedését. Oktató és hallgató sokszor örömkönnyek között búcsúzik el a tanfolyam végén.

Belevágnál? Várunk a következő tanfolyamon!

Ha úgy érzed rajtad a sor, hogy kihozd az életből, amit mindig is szerettél volna,
válassz tanfolyamaink közül.