Gondolatok a salgótarjáni agykontrollismertető után

Szeretem az agykontrollt…

Tanítani is.

Salgótarjánban tartottam agykontrollismertetőt minap.

Meglepő élmény volt, hogy a 70 érdeklődőből, akik eljöttek az ismertetőre, csak 7 vagy 8 volt férfi. Érdekes.

Sokéves tapasztalatom, hogy ennél a 10%-nál jelentősen több férfi szokott lenni, sőt nemegyszer a férfiak vannak többségben.
Igaz az agykontroll sok mindent tud adni nőknek. Is.
Férfiaknak szintúgy.
Talán a komor idő tette: eleinte kicsit lassú és száraz volt a hangulat. Aztán éreztem, hogy oldódik, és egyre érdeklődőbb szempárokkal találkoztam. Előbb utóbb felszabadult nevetéseket is hallottam és láttam.

Több nő, kevés férfi

Úgy éreztem, én is egyre lazább vagyok és egyre jobban bele tudok merülni a sok hasznos, életünket javító technika ismertetésébe és élvezni tudom azt, hogy olyasmiket mondhatok, amik hasznosak lesznek máris a jelenlévőknek. Merthogy azt ígértem – hálából, hogy elfáradtak -, tanítok olyan dolgokat is, amelyekkel máris javíthatnak életükön. Kívánom, így legyen!
Szinte mindig tartok egy kis bemutatót arról is, hogyan lehet az agykontrollt használni arra, hogy a memóriánkat élesítsük. Ezt úgy teszem, hogy megjegyzek és visszamondok kérdések szerinti sorrendben 20 különböző szót, amit a közönség ad fel. Most hibáztam - ugyanis kicsit kapkodtam, mert már kezdett túl hosszúra nyúlni az előadás -, elfelejtettem az egyik szót.

Volt már ilyen, én is emberből vagyok.

Mondtam is, hogy hát velem is előfordul, hogy nem minden sikerül tökéletesen. Nagy tapsot kaptam a baki dacára, ami őszintén szólva jólesett, ám kicsit érdemtelennek éreztem magamat.

Jó élményekkel telve, örömmel utaztam hazafelé.
Ha valaki esetleg a rossz idő, vagy elfoglaltság miatt nem tudott eljönni, pedig szeretett volna, itt egy pár hete Kecskeméten tartott ismertetőm felvétele (ott sokan nem fértek be a terembe, ezért raktam fel ide a honlapra ezt a videót):

Az ismertetőn készült videó megtekinthető ITT.


Köszönöm mindenkinek aki eljött. A helyi szervezőknek, segítőknek külön is: Juditnak, Dorinának, Verának. Azt is köszönöm, ha a résztvevők megosztják ismerőseikkel a hírt: hamarosan agykontrolltanfolyam lesz Salgótarjánban.
Szeretettel várok mindenkit a november 23-án kezdődő tanfolyamra!

Szeretem az agykontrollt.

Nem csak tanítani: rengeteget segített nekem is.

Gábor

További információ és jegyvásárlás ITT.

Szerző: Domján Gábor agykontrolloktató

Gábor eredetileg bölcsész (angol – általános nyelvészet szak), nyelviskolákban, gimnáziumban tanított, műfordítóként dolgozott korábban. Egyébként zenész (lantos, énekes a régizenét játszó Kecskés együttesben). Az agykontrollt 30 éve tanítja, ma is örömmel és lelkesen osztja meg sok év tapasztalatát.