Dalos jókívánság: Igazi gazdagságot, boldogságot! (Gábor énekel)

Vidám hangulat egy dal után az egyik agykontrolltanfolyamon...

Kedves barátom, Tamás (régi agykontrollos) eljött segíteni az októberi budapesti tanfolyam elejére. Ha már ott volt, felvette a fényképezőgépével a terem végéből, ahogy énekelek egy dalt. Legközelebb rendes hangrögzítővel veszünk föl, mert egy kicsit amatőr így a hangminőség. Tamás szerint (és egyetértek vele) a hangulat igazán közvetlen és örömteli volt. Azt gondoltuk, érdemes megosztani.
"Anyagi helyzet javítása agykontrollal", ez volt a téma, ennek befejezéséül játszottam el a dalt jókívánság gyanánt.
Mi is az igazi gazdagság? Szerintem: elégedett, teljes, nyugodt és értelmes élet. Ez a bőség, ez az igazi gazdagság. Jó gazdája lenni annak, amennyink - akármennyi is az - van. Ez nem annyira (nem csak) a pénz mennyiségén múlik, hanem rajtunk, magunkon. Jóra használni, ami van, azt gondolom, ez a lényeg.

Példaként Teréz anyát említettem, aki a szegényeket segítette egész életében, és maga is nagyon szegénynek tűnt egyszerű öltözetében, miközben dollár milliók mentek át a kezén, amelyeket jóra használt.
Nem a pénz mennyisége számít, hanem a lelkület.

Így kívánok a dallal Neked is igazi gazdagságot: értelmes, jó életet, 'nyugodt lelket' (ez a dal címe:).
Örömmel énekeltem, örömmel teszem fel honlapunkra is.

Gábor

Szerző: Domján Gábor agykontrolloktató

Gábor eredetileg bölcsész (angol – általános nyelvészet szak), nyelviskolákban, gimnáziumban tanított, műfordítóként dolgozott korábban. Egyébként zenész (lantos, énekes a régizenét játszó Kecskés együttesben). Az agykontrollt 30 éve tanítja, ma is örömmel és lelkesen osztja meg sok év tapasztalatát.