10 tipp hogyan segít az agykontroll a tanulásban és memóriafejlesztésben

Nagyon jó érzés sikeresen vizsgázni. Mindig is örömömet leltem abban, hogy a fejemben kavarog a ’tudás’. A sok információt azonban meg is kell tanulni, ebben volt hatalmas segítségemre az agykontroll.

Az Agykontroll egy tudományosan megalapozott és kipróbált önfejlesztő módszer. Praktikus problémamegoldó technikákat tartalmaz, alapjai a relaxáció és gondolkodásunk alapvető törvényei. Stresszkezelésre és elmefejlesztésre találták ki. Arra való, hogy könnyebben oldjuk meg a hétköznapok problémáit, emberileg fejlődjünk és jól érezzük magunkat az életben.

Az agykontrolltanfolyam elvégzéséig hagyományos módon tanultam. Megpróbáltam mindent bemagolni. Nem is ment túl jól és nem is leltem örömöm a tanulásban. Aztán a 4 napos elmefejlesztés képzés után megtörtént a csoda! Fele annyi idő alatt és élvezetes tanulással ötösre szigorlatoztam. 

Néhány trükköt összegyűjtöttem, hogy  Neked is öröm legyen tanulni és vizsgázni:

1. A tanulás előtt gondolj arra, hogy milyen elégedett leszel a jó érdemjegytől.
Vagyis nézd a tanulás jó oldalát. A megszerzett tudás hasznodra válik. Ahhoz, hogy elvégezd az iskolát ezt a vizsgát is teljesítheted.

2. Oszd be jól az időd.
A legtöbben az utolsó este állnak neki a felkészülésnek. Az agyadnak a tanulás után 2 dologra van szüksége az eredményes vizsgázáshoz: kiadós alvásra és kb. 24 órára. Vagyis időre, hogy a memórianyomokat és az információk közötti összefüggéseket kialakítsa. Időben, napokkal a vizsga előtt állj neki tanulni.

3. Mondd ki magadban: remek a memóriám, jól vág az eszem.
A pozitív állítások bizonyítottan hatnak testi működésünkre. Néhány jól megválasztott mondat kimondásával ’tanulási üzemmódba’ kapcsolhatod agyad. Az agykontrolltanfolyamon részletesen foglalkozunk ezzel a témával.

4. Igyál sok tiszta vizet.
Tudod a szervezetünk nagy része vízből áll. Pár százalék folyadékveszteségtől romlik a koncentrációd. Hanyagold a cukros üdítőket. Maradj friss tanulás közben és igyál sok tiszta vizet. 

5. Kalandozz el célzottan.
Érezted már, hogy olvasás közben elkalandozol? Előtted a könyv és Te fejben már távol jársz…☺
A nehéz, sok adatot és fogalmat tanulók bátran elképzelhetik, hogy ők az előadók. Ha például római jogot tanulsz képzeld el, hogy tógában állsz Rómában és ismerteted a jog alapvetéseit. Ha adószabályokat tanulsz képzeld el, hogy leendő ügyfelednek elmondod mindazt, amit épp tanulnod kell. 

6. Használd képzeleted
Ha valami nehezen ragad meg a fejedben ez a tipp Neked szól! Hunyd le szemed pár másodpercre és képzeld el, amit tanulsz. Nyelvtanulásnál becsukott szemmel gondolj a megjegyzendő szóra és mondd ki magadban idegen nyelven és magyarul is. Próbáld ki! Több nyelvtanárt ismerek, aki már csak így tanítja az idegen szavakat.

7. Fejleszd memóriádat

Ha sok dolgot kell egyszerre megjegyezned, különösen adatok esetén lesz szükséged a jó memóriára. A memória világbajnok több ezer dolgot tud megjegyezni. Az elmefejlesztés képzésen elsajátítjuk a ’memóriafogas’ nevű játékot. A memóriafogasokkal évszámokat, kódokat, adatokat vagy bevásárló listát is könnyűszerrel jegyezhetsz meg. 

8. Tarts szüneteket 
Biztosan érezted már, hogy tanulás közben rád tör a fáradtság. Félóránként szellőztess, állj fel és tarts pár perc szünetet. A koncentrációnk véges, szükség van időnként a felfrissülésre.

9. Mozgasd át magad.
Ma már számtalan magyar iskolában találkozni gyerekeket tornáztató matematika vagy fizika tanárokkal. Az ún. keresztező mozgások segítik az agyféltekéink összehangolt működését. Állj fel és érintsd a jobb tenyereddel a bal térded. Aztán a bal kézzel a jobb térded. Ismételd meg a mozdulatot párszor. Az agykontroll képzésen minden előadásrészen tartunk ilyen frissítőket. 

10. Lazíts
Tanulás és vizsgázás előtt csukd be a szemed, lazítsd el a tested és számolj vissza 20-tól 1-ig. Ha már nyugodtnak érzed magad képzeld el örömmel, hogy jól sikerül a vizsga. Képzeld el, hogy gratulálnak tanáraid. Ezzel a képzeletjátékkal tanítjuk meg agyunknak, hogy mit várunk el tőle.

Konkrét tanulást segítő trükköt és memóriafejlesztést is tanulhatsz az agykontrolltanfolyamon. Gyere el agykontrolltanfolyamunk valamelyikére és tegyél egy lépést azért, hogy fejlődj!

Sok sikert és eredményes vizsgázást kívánok!

Szerző: Baglyas Gyuri agykontrolloktató

Gyuri fiatalos, dinamikus és életszerű képzéseket tart. 4 gyermekes családapa, aki saját tapasztalatain keresztül, lebilincselő módon tartja előadásait. Remek hangulatú tanfolyamait sok-sok siker történettel fűszerezi. Az agykontroll oktatása mellett méhészkedik és gazdálkodik is.